sobota 15. listopadu 2008

Výstava veteránů Napajedla

Zapsal: Karel

Ahoj cykloturisti, v pátečních novinách jsem si přečetl, že Město Napajedla slaví výročí. Ještě tam byl rozhovor s paní, která si koupila zámek v Napajedlech. FATRA Napajedla se snažila dlouho o prodej a nakonec si ho koupila rodačka. Paní je majitelkou realitní kanceláře a snad se dá říct, že si na to vydělala od nuly. Chce zámek rekonstruovat a pořádat tam svatby, oslavy a školení.

Já jsem se vydal odpoledne na výlet. U kina hrála hudba a na náměstí byly vystavené technické skvosty. Je neuvěřitelné, co všechno člověk vyzkoušel, aby mohl cestovat. Je zajímavé, sledovat jaké pohonné mechanizmy byly použity. Já si stejně myslím, že kolo je nejlepší. Jen se na něm musí šlapat.

Dále jsem jel do Prakšic na hřbitov. Bylo nádherné slunečné počasí, ale když jsem vjel do lesa tak jsem si myslel, že mrzne. Hlavně večer když jsem se vracel domů. Jel jsem po trase, kterou už znáte, ale dnes jsem udělal změnu. Za Ořechovem jsem jel rovno k bývalému letišti a pak do Kelníků. Nad Březolupami jsem pozoroval západ slunce a do Otrokovic jsem dojížděl již za tmy.

Ujel jsem 60 km a trasa byla hodně kopcovitá. Zapotil jsem se a při těchto teplotách to není dobré. Ani nevíte, jak mně zmrzlému chutnal čaj s troškou rumu. Koupil jsem si nějaký laciný. 30% a vůbec nevoní.

15.11.2008

Žádné komentáře:

Okomentovat