neděle 19. července 2009

Cyklistky na ceste do Bulharska

Ahoj cykloturisti, dnes jsem si odpoledne udělal malý okruh kolem Otrokovic. Na zpáteční cestě jsem za Kvasicemi dohnal dvě cykloturistky. Jely s naloženými taškami a tak jsem se zeptal kam jedou. Já sám už se hodně těším, jak vyjedu příští týden. Dozvěděl jsem se, že jedou do Bulharska přes Slovensko a Maďarsko. Dnes vyjely odpoledne z Grygova u Olomouce. Jedna z nich však je z Bruntálu. Dnes se chtějí dostat na Slovensko. Trasu měly vymyšlenou přes Bílovice a Uh. Brod. Myslím si, že budou rády, když to do večera zvládnou. Do Brodu to mají naložené dvě hodiny a přes kopec na Slovensko také. Na trase mají několik kopců. Až na Slovensko budou klesat. V Otrokovicích si chtěly nabrat vodu ze studánky, ale ta je biologicky závadná a vodu se nedoporučuje pít. Bývala tam varovná tabulka, ale už ji někdo sebral.

Dali jsme si řeč o tom kdo, kde z nás byl na kole. Holky mají projezděnou celou Evropu od severu na jih. Já jsem se také pochválil výlety do Alp. Asi mám najeto proti holkám více vrcholů přes 2000 m a ony zase viděly více zemí.

Nakonec jsem je zavedl na okraj Otrokovic. Po hrázi se z naloženými koly nedá jet. Staví se tam cyklostezka a úsek pod mostem je hluboké bláto. Pak už je hezká nová cyklostezka. Myslím si, že ten úsek do Napajedel po hlavní silnici mohly v pohodě zvládnout. Navíc je to hezká nenáročná rovinka.

Když jsem přišel domů, tak jsem vytahal cestovní věci a začal jsem se připravovat na cestu. Doplnit zaschlé tuby lepéní apod.

Ujeto 43 km. Pod mrakem, občas studený větřík po propršené noci.

19.07.2009

http://users.telenet.be/martin.palkovic/empty.html


Žádné komentáře:

Okomentovat