sobota 28. února 2009

Zasněžený týden

Ahoj cykloturisti, tento tyden zacal snehovou kalamitou. Napred byl snih a po nem naledi. Jezdeni na kole bylo nebezpecne. Jezdim po stare ceste a bylo to na provozu poznat. Bezne na tomto useku napocitam 50 automobilu a ted jen jedno. Ridici radeji voli udrzovanou ctyrproudovku. Ja zase radeji jedu za tmy abych nevidel po cem jedu. Videl jsem i nekolik bouracek. V utery rano nam do pekarny ani neprivezli chleba.Ve ctvrtek jsem zmokl.

Dnes jsem si vyjel do Halenkovic, abych si uzil kopcu. Nad kamenolomem jsem potkal mladeho cyklistu. Abych vyfotil koniky jsem musel opustit kolo a jit v hlubokem snehu. Spis mokre brecce.

Ujeto 21 km.

KP

sobota 21. února 2009

Běžkování kolem Otrokovic

Zapsal: Karel

Ahoj cykloturisti, od rána jsem seděl u PC a trápil nějaké serverové aplikace. Odpoledne jsem se rozhodl, že se půjdu svést na běžkách.

Vyjel jsem po hrázi Dřevnice a dělníci tam prořezávali stromy. Asi se poučili z tragédie ve Zlíně. Já jsem se těšil na stopu za rybníčky, ale cesta byla rozježděna koly aut. Potkal jsem tam paní a ta říkala, že první z běžecké stopy vyhnala koně a pak přijela čtyřkolka a ta všechno zničila. Až kilometr za městem směrem na Sazovice byla krásná stopa.

Já jsem před Sazovicemi ve stopě nevydržel a vydal se napříč sněhovými pláněmi na kopec. Po polích běhala zvířata a bylo hezké je pozorovat. Byli, ale daleko a můj fotoaparát to nezvládne vyfotit. Také je nešikovné si stále sdělávat rukavice, hůlky a fotit. Na vrcholu jsem dojel ke kříži, který je opuštěný v polích. Po chvilce jsem vyšel nad Buňov – chovná stanice koní. Dnes byly ohrady prázdné. Všichni koníci byli ve stájích.

Z kopce jsem pomalu klesal do údolí. Před Otrokovicemi je hustý les s krmelci a posedy. Také je zde dřevěný kříž, který jsem už víckrát fotografoval. Za chvíli jsem přešel cestu do elektrárny a jel podél potoka domů. U Dřevnice jsem na chodníčku potkal rychle jedoucí čtyřkolku. Musel jsem utéci z chodníčku. Běžecká stopa zmizela. Ten řidič to neměl snadné. Pozoroval jsem, jak to s ním na sněhu cvičí a jak těžce ovládá řídítka. Myslím si, že když potka turistu, měl by zastavit.
Na sídlišti jsem jel kolem fotbalového hřiště. Probíhal tam zápas a nejčastější slovo bylo „kurva“. Kurva přihraj, kurva poběž a … Je vidět jak je bohatá slovní zásoba fotbalistů. Nakonec znáte rozhovory s vrcholovými sportovci z TV.
Nevím kolik jsem ujel kilometrů, /nechal jsem doma GPS záznamník/ ale bylo to nádherné. Vše to znásobil pocit pití čaje s rumem a čerstvé šátečky z listového těsta s marmeládou od maminky.

Tento týden jsem dočetl cestopis o putování přes Ukrajinu. Je to krásná země, ale těžce zkoušená chudobou. Od tohoto autora jsem četl již více knih. Dokonce jsem minulý rok jel v jeho stopách do Švýcarska.

21.02.2009


neděle 8. února 2009

Přejetý cyklista v Otrokovicích

http://www.novinky.cz/clanek/160759-video-pri-nehode-zabil-cyklistu-a-jeste-porazil-sloup-elektrickeho-vedeni.html

http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/ridic-zabil-cyklistu-a-prerazil-sloup.html

Ahoj cykloturisti, dnes se stala nehoda pred Otrokovicemi. Auto srazilo cyklistu.

Nekteri z vas uz mne kontaktovali jestli to nejsem ja, tak se radeji ozyvam sam. Mam take cervene kolo.

Ten usek dobre znam. Ja tama nejezdim. Je tam velky provoz, ale cesta je tam siroka. Na protejsi strane stava hlidka Policie. Prejizdi se tu k vodarne Skaly.

My se uz dlouho snazime v Otrokovicich radnici primet k nejakemu reseni cyklodopravy. Daval jsem jim s kamaradem pisemne i fotograficke podklady a oni se zmuzou jen na to, ze kecaji nad papiry a delaji plany do budoucna. Pro ne je zajimave budovat takove veci kde muzou slavnostne prestrihnout pasku a sbirat volebni body. Obcane mesta je nezajimaji.
Dobre vi, ze nejhorsi je situace v oblasti dojizdeni do prace na kole. Hlavne ve smeru Otrokovice - Malenovice - Zlin. Otrokovice - Napajedla.

Zitra pojedu zase do prace a budu cekat kdo me srazi. Vzdy kdyz dojedu do prace nebo domu, tak si reknu, zase jsem prezil. Zitra jedu znovu.

Kdyz premyslim nad lidmi z radnice, tak si rikam, ze oni cekaji az se neco stane aby meli duvod zacit pracovat. Nejlepsi by bylo kdyby byl postizen nekdo z radnice.

Pred dvema roky byl na silnici zabit i nas zamestnanec. Jel rano do prace na kole.


KP