pondělí 19. dubna 2010

Zelená energie

Ahoj cykloturisti, dozvěděl jsem se, že za Otrokovicemi je nová velká sluneční elektrárna. Je to místo, kde se ještě minulý rok pásli koníci a chodili běhat na okruh u řeky Moravy. Teď je zde udusané pole plné slunečních kolektorů.

Zamyslel jsem se nad tím, jestli to potřebujeme. Nebylo by lepší soustředit všechny vynaložené peníze do dvou dobrých jaderných elektráren? Zrušit náklady na drahou výstavbu větrných elektráren a polí plných kolektorů. Vždyť jednou se toto všechno bude muset likvidovat. Teď je to dobrá pracovní příležitost a možná i legální únik peněz ze státní pokladny. Větrné elektrárny jsou hlučné a vyžadují neustálý dozor. Krajina s vrtulemi vypadá hrozně. Znám to z Rakouska a Německa. U nás to teprve začíná. Jsem pro zrušení tepelných elektráren a jejich zplodin.

Dále jsem pokračoval po cyklotrase do Napajedel a kolem léčivého pramene do Spytihněvi, abych mohl na kopci udělat fotku z kopce. Je škoda, že můj fotoaparát to nedokáže přiblížit. Ve Žlutavách jsem se zastavil v motokrosovém areálu. A zase nedostatek mého fotoaparátu. Nedokážu udělat rychle za sebou hodně obrázků. Ani rychle zareagovat při skoku motorky.

Do Otrokovic jsem sjížděl prudkým sjezdem a najednou šmik a převálcovala mne holka na horském kole. Tak už mě předjíždějí i ve sjezdu. Už mam, ale výmluvu. Měla lepší výbavu, oblečení i kolo. Na kole měla modré pláště, které dobře sedí na cestě. Já jsem jel opatrně, abych nerušil rychlou jízdou zvířátka v lese. Dnes se to vyplatilo. Nad Halenkovicemi šly přes cestu tři srnky a 20 m přede mnou zastavily. Než jsem vytáhl fotoaparát, tak utekly. Dívali jsme se na sebe. Kdybych se nehýbal, mohl ten krásný okamžik trvat déle.

Ujeto 28 km.

Na sluníčku teplo. Studený vítr na kopci. Nevím čím to je, ale zalíbení v cyklistice nalézají stále víc holky.

27.03.2010
Karel


Žádné komentáře:

Okomentovat