neděle 9. ledna 2011

Kaplička Pohořelice

Ahoj cykloturisti, od Mirka jsem se dozvěděl, že se v Pohořelicích opravuje kaplička. Už dávno jsem vám posílal její fotky. Na fotkách je vidět, že první nechali kapličku totálně zničit a teď ji opravují. Kaplička je v zámeckém parku. Zde stojí kostel a zámek. V zámku je restaurace. Na první pohled se zdá, že kostel a zámek k sobě nepatří. Přesto jsou propojeny přístavkem.

V údolí je část Leopoldov s kostelem a místem na kterém vždy fotím koně. Přes kopec s nádhernými serpentinami je údolí s rybníky.

Já jsem dnes vyjel oblečený na lehko. Oteplilo se a roztál sníh. Do kopce v Pohořelicích jsem se trošku zapotil. Pak se to opakovalo ještě do Komárova. Cesta je zde kopcovitá a členitá. Proto se zde jezdí rychlostní zkouška při Barum rallye. Před Napajedli jsem postupně potkal asi třicet cyklistů. To jsem nečekal, že tolik lidí vytáhne kola. Na cyklostezce podél Moravy bylo plno pěších turistů. Neměl jsem s nimi však žádný problém. Mám na kole hrubé gumy a ty vydávají daleko slyšitelný zvuk.

Na závěr jsem měl neobvyklý zážitek. U Dřevnice jsem potkal mladou holku se psem. Pes mně vběhl pod kolo a holka o něm prohlásila. „ten pes je piča“. To mně vyrazilo dech. Takovou reakci jsem nečekal. Spíš to měl říct cyklista.

Ujel jsem 26 km při teplotě +5C.

Karel

Zámecká restaurace
http://zamecka-restaurace.com/historie.htm

Zámek v Pohořelicích
http://www.obecpohorelice.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=25

Tvrz v Podhradí
http://www.obecpohorelice.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=24

Pohořelická tvrz
http://www.obecpohorelice.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=23


Žádné komentáře:

Okomentovat