neděle 13. března 2011

Odpružená vidlice

Ahoj cykloturisti, koupil jsem si na cyklokrosové kolo odpruženou vidlici. Budu si šetřit ruce na našich děravých cestách a zároveň si zvýším výšku řídítek. Rozhodl jsem se pro vidlici RST Bontrager. Mně se na ní líbí, že má pružení v ose a já si budu moci na vidlici upevnit přední nosič na tašky.

Dnes krásně svítilo sluníčko, ale byl ledový vítr. Teplota byla 2C. Já jsem však potřeboval suché silnice a to se mně splnilo. Vyjel jsem si k Záhlinickým rybníkům. Z Otrokovic jsem jel po hlavní silnici směrem na Přerov a v Tlumačově jsem sjel na vedlejší cestu. Teď už jezdím po hlavní silnici. Většina provozu se odstěhovala na dálniční přivaděč. Je jen škoda, že je to placený úsek a někteří řidiči tama nejezdí. Bylo by to pro nás cyklisty bezpečnější. Během cesty jsem se nevyhýbal děrám v silnici abych vyzkoušel vidlici. Mám z pružení dobrý pocit, ale je to dělané pro větší nerovnosti a při větší rychlosti. Nejvíce se mně to osvědčilo na vyfrézovaném asfaltě.

U Záhlinických rybníku jsem se zastavil a fotil jsem měsíc nad vrbami. Pak mě zaujal led na rybnících, ale ten jsem nedokázal ve slunečním svitu nafotit. Na fotce vidíte jen, jak daleko led od břehu ještě zůstal. Bobri si vybrali velký strom a brzo jej asi podrazí. V oboře si letos bruslaři nezajezdí. Probíhá zde těžba dřeva a za mokra to bude pohroma i pro cyklisty. Krásný hladký asfalt se změnil v lesní cestu. Nedá se nic dělat, v oboře jsme hosté a majitelem lesáci. Měl jsem i zajímavý zážitek s cyklistkou. Z dálky vypadala jako naha černoška na kole. Ona však měla na sobě cyklisticků kombinézu. Snad to bylo z nějakého materiálu Windstoper. Určitě měla pod tím jednu vrstvu z Moiry nebo Craftu. Jinak by zmrzla. Neumím si u holky představit při 0C jak provede WC potřebu. Mám na mysli propocená záda a najednou na ně pustí ledový vzduch. Zřejmě se počítá s krátkým tréninkem na jednu hodinu při vysoké zátěži. Zato já jsem měl obyčejné tretry a trošku mně promrzly nohy.

Ještě se zmíním o včerejší cestě do práce. Ráno mě probudil déšť bušící na římse a na digitálním teploměru jsem uviděl -0C. Bylo jasné, že to bude venku klouzačka. Už na prvním přechodě pro chodce jsem viděl pána, jak vyhodil kopyta do vzduchu na bílé zebře. O chvíli dál jsem jeho akrobatický výkon zopakoval já. Šel jsem po chodníku do pekařství. Koupil jsem si chleba a raději jsem jel dál na kole. Musím pochválit řidiče v autech. Nenašel se žádný blázen, který by jel rychle.

Na poslední fotce je vidět oprava hospody v Kroměříži. Trošku to připomíná hradní věž. V létě se zde dá posedět na dvoře.

Ujel jsem 39 km. Slunečné počasí se studeným větrem. Kvality vidlice po tak málo kilometrech nemohu vyhodnotit.

12.02.2011

Karel

Žádné komentáře:

Okomentovat