neděle 29. května 2011

Cyklostezka Napajedla hotova

Ahoj cykloturisti, minulý měsíc jsem psal o stavu cyklostezky z Napajedel Pahrbek směrem do Spytihněvi. V této chvíli to můžu upřesnit. Tento úsek je již pokrytý asfaltem a myslím si, že je to hotovo. Část směrem do Napajedel k čističce je jen zpevněná cesta z drti. Zkusil jsem po ní jet na silničních pláštích a 30 km/hod se dá zvládnout. Cyklisté, kteří mají úzké pláště, musí jet opatrně.

Na fotografiích vám přikládám historii tohoto úseku, jak to zde kdysi vypadalo.

Teď už se dá dojet z Otrokovic do Uh. Hradiště suchou nohou bez použití hlavní silnice.

28.05.2011

Karel

2 komentáře:

  1. Bohužel autorovo nadšení nesdílím, onehdy jsem s Hankou jel na Velehrad a i když tam byl čerstvý asfaltový úsek (a mnoho pokácených vzrostlých stromů), stále chyběl nedokončený úsek od mostu po Pahrbek. Na rovinu říkám, že provoz na této (a jiných) cyklostezce je životu nebezpečný a to především o víkendu. Radši se budu motat mezi kamiony a vědět, že tam existují nějaká pravidla, než sdílet tuto cykostezku s kočárky, volně pobíhajícími psy, inlajnisty, chodci, apod. Je potřeba upozornit na nebezpečná místa v podobě podjezdů mostků u Baťova kanálu, blízkost hospůdek a obsluhy zdymadel, kde opravdu netušíte, odkud to koupíte přímo na komoru. (A to už vůbec nechci rozebírat situaci, kdy zaprodaní idioti z magistrátu a kraje nejsou schopni ani po dvaceti letech dokončit cyklostezku ze Zlína do Otrokovic. A obchvat Otrokovic k tomu.) S přáním mnoha kilometrů bez nehod a defektů Boris Tester

    OdpovědětVymazat
  2. Cyklostezka kombinovaná s chodníkem pro pěší je tragedie. Onehdá jsem jel přes napajedla kolem fotbalového hřiště - byla sobota, takže jako na václaváku od bubetu k bufetu a mostu k fatře. Jel jsem na kole krokem, přesto jsem si šáhl až na zdno svých brzd, že přetáhl napětí lanka až za maximum.

    Jen kvůli vetšímu nevychovanému s možná i překvapenému hafanovi na cyklostezkce, který vytvořil bariéru, jsem skončil v řetezové nehodě. Prostě jsme už neubrzdil, i když jsme jel krokem,takže moje přední kolečko skončilo v místě za sedatkem předchozí cyklistky, která byla rázem v mírném šoku, jak slyšela , že jí dobržduji těsně za zadkem.

    To jsou ty bufety těsně u cyklostezky (do 10m) a neukáznění hosté, kterí si neubědomují, že cyklista na cyklostezku patří a pes s chodcem na špacíru k pivíčku má prostě být ohleduplným hostem na návštěvě. Kdybych si byl jistý tím, že je usek nekombinovaný s chodníkem pro pěší, tak toho psíčkaře seřvu, tak jak to lehce udělala šokovaná cyklistka předemnou na kole.

    Jo a usek napa-fatra > pahrbek, to je fakt tragédie na šotolině,takže se těším na kvalitní asfalt aby napajededláci mohli inlajnovat k pahrbku a nazpět a dělat tak další zmatky a práci pro lekárničku.

    OdpovědětVymazat