neděle 16. března 2014

Větrný mlýn Hertlov



Ahoj cykloturisti, dnes jsem přemýšlel nad tím jakou si vymyslet trasu pro jízdu terénem a vzpomněl jsem si na místo, kde jsem dlouho nebyl. Je zajímavé, že jsem zde byl, když bylo pochmurno nebo byl sníh a mrzlo. Dnes mně lehce mrholilo a postupně se z toho stával drobný déšť.

První jsem jel po louce s výhledem na Hostýnské vrchy k plotu a byl jsem překvapen, když jsem uviděl nový plot. Dokonce je zde i kamerový systém na hlídání. Za plotem je to hodně zarostené a nemohl jsem udělat pěkné fotky. Jezdím sem vždy, když není na stromech listí, abych viděl aspoň trošku. Po chvilce jsem se vrátil ke kolu a vydal jsem se do přední části.

Před stavbou jsem měl štěstí. Zastihl jsem zde staršího pána a on říkal, že je bývalý majitel. O kousek dál byl jeho syn současný majitel. S oběma jsem chvíli hovořil a ptal jsem se na budoucnost objektu. Problém jsou peníze a jak tento objekt ochránit před zloději. Upozornili mě na zajímavost. Tento větrný mlýn nebyl používán na mletí obilí, ale na drcení kamene. Když kamenolom zanikl, stejný osud potkal i mlýn. Přesnější informace si můžete přečíst na odkaze.



Teď je dobrou zprávou to, že je objekt nově oplocen a něco se zde děje. Snad vás budu moci jednou informovat o nově opraveném větrném mlýně.

15.03.2014

Karel



 

Žádné komentáře:

Okomentovat