neděle 15. června 2014

Křížová cesta Hostišová



Ahoj cykloturisti, po práci jsem si vyjel na malý výlet. Venku je hodně teplo. Teploty se pohybují kolem 35 C. Tak jsem si na WC raději vzal vodu do flašky. O obci Hostišová jsem už několikrát psal. Seskok parašutistů za druhé světové války. Country festival a zpívání u kaple. Rozhledna a hliněný dům bez topení. Teď jsem vyjel až nad vesnici do lesa a jedu po jejím okraji. Je zde ušlapaná cesta a podle ní jsou kříže. Postupně se klesá do údolí. Na jednom místě je lavička s výhledem do krajiny.

O umělcích, kteří se na tomto díle podíleli si můžete přečíst na fotce. Mně se toto provedení velmi libí. Je to něco jiného než jsem vám ukazoval již dříve. Byla to křížová cesta do Šarov. Ta vyjadřovala krizi v umění. To co vám ukazuji dnes je pěkné a poučné.

Na konci křížové cesty jsem našel v lese obrovský kámen a v něm korýtko. Asi to dalo někomu hodně práce. Také různé nápisy nebylo jednoduché do kamene vyškrábat. V lese bylo hodně šišek a po kůře tekla smůla. Při vysoké teplotě smůla nádherně voní. V lese bylo moc dobře a užíval jsem si líbivých zvuků lesa. Byl tam příjemný chládek a pohoda. Ani se mně nechtělo jet domů. Když jsem vyjel z lesa, tak jsem se projel po pokosené louce. Seno se na slunci sušilo. Moc mně to vonělo. Vyvolávalo to ve mně pocit prázdnin. Brzo to však skončilo a vjel jsem do vesnice na frekventovanou cestu.

Ujel jsem 26 km za velmi teplého počasí. Silné slunce se projevilo i na mých fotografiích.

12.06.2014

Karel

Fotky :



 Křížová cesta Šarovy :



Žádné komentáře:

Okomentovat