sobota 28. února 2015

Masopust 2015



Ahoj cykloturisti, přišla doba masopustu a my si připomínáme lidové tradice. Ráno byl v Otrokovicích průvod maškar, ale já jsem to zaspal. Chodím z práce hodně unavený a o víkendu jsou jediné dny, kdy se můžu prospat a odpočinout si. Tak jsem odpoledne vyrazil do Kroměříže na fašankové trhy a pak do Karolina za maškarama.

Na cestu jsem se vydal po hlavní silnici směrem do Hulína. Na vedlejších cestách je stále led a vyjezděné ledové koleje. Na hlavní silnici byl malý provoz a bylo to v pohodě. Potkával jsem hodně silničních cyklistů. Z Hulína jsem se vydal po cyklostezce do Kroměříže.

V Kroměříži jsem dojel na hlavní náměstí a tam byl úplný klid. Tak jsem začal hledat nějaké informace a zjistil jsem, že se trhy konají jinde. Tak jsem se lidí vyptával na cestu a hodně mně řeklo, že nejsou zdejší. Přesto jsem to našel. Bylo to bývalé vojenské nástupiště. Bylo zde hodně stánků a hudba nebyla živá, ale z reproduktorů. Asi jsem přijel ve špatný čas. Na stáncích se prodávaly různé domácí výtvory a jídlo. Nic jsem z toho nepotřeboval a jen jsem chvíli postál u koníků. Pak už jsem projel celé město na jih a vyrazil do kopců.

Jel jsem kolem větrného mlýna ve Velkých Těšanech. Místem, kde jsem před týdnem fotil na sněhu.
Do údolí jsem se rozhodl sjet přes Karolín. Hrála zde hudba a po vesnici chodily maškary. Zastavily mě a pekař mě úplně všude nasypal mouku. Snad aj do gatí. Ještě doma jsem všechno čistil a vysípal. Chtěl mně vypustit kola, ale s tím jsem nesouhlasil. Hasiči už byli veselejší. Musel jsem udělat zkoušku z ovládání barevných praporků. Protože jsem to zvládl velmi dobře, tak jsem dostal malovanou pozvánku na letní soutěž hasičů. Určitě se tam pojedu podívat.

Domů jsem jel opět po silnici. Na cyklostezce je stále led.

Přikládám odkaz k pamětní desce pana Pinkasa.


Ujel jsem 48 km.

14.02.2015

Karel

Fotky z Kroměříže :

http://parta-svih.rajce.net/2015-02-14-kromeriz-jarmark

Fotky od větrného mlýna Velké Těšany :

http://parta-svih.rajce.net/2015-02-14-tesany

Fotky z masopustu Karolín :

http://parta-svih.rajce.net/2015-02-14-masopust




Žádné komentáře:

Okomentovat