neděle 17. ledna 2016

Větrný mlýn Velké Těšany

Ahoj cykloturisti, dnes do rána byl mráz. Sníh však nenapadl. Já jsem se po včerejší zkušenosti z okolí Otrokovic rozhodl, že pojedu k větrnému mlýnu ve Velkých Těšanech. Věřil jsem, že udělám fotky na sněhu.

Z Otrokovic jsem vyjel po cyklostezce podél řeky Moravy. Menší vodní plochy jsou po nočním mraze pokryté ledovou skořápkou. Také na cyklostezce byl místy led, ale jen malé úseky. Jel jsem v silném ledovém větru. Litoval jsem, že nemám kuklu přes celý obličej. Vůbec jsem nebyl schopen překročit rychlost 20 km za hodinu. Za Kvasicemi jsem vjel do polí. Zde byl asi jeden centimetr sněhu. Jel jsem k přírodní památce Bašnov. V malém lese byli dělníci a prořezávali stromy. Asi ze mě měli šok. Kdo by v takovém mrazivém počasí čekal cyklistu tak daleko od města. Naštěstí na moji cestu nic nepadalo. Dále jsem vyjel do otevřených polí. Zde vítr opravdu vydatně foukal a moje rychlost klesla na 10 km za hodinu.  Hodně jsem se těšil do vesnice, až vjedu do závětří. Na okraji jsem objevil velmi starý kříž z roku 1846.

Za vesnicí jsem se vydal do kopců. Musel jsem vystoupat na hřeben k větrnému mlýnu. Naštěstí jsem měl silný vítr do zad a jelo se mně dobře. Na hřebeni jsem udělal rychle fotky, aby mně neomrzly prsty. Pak už jsem pokračoval do Vrbky a Karolinky. Zde jsem si v autobusové zastávce oblékl ještě jednu bundu a dal palčáky rukavice. Prstové rukavice jsem cestou do kopce propotil a ve sjezdu by se samotné prsty neohřály. Už mně jenom chyběla kukla na tvář. Sjížděl jsem proti větru a ledový vítr tvář ostře ochlazoval. Od větru jsem si odpočinul až na cyklostezce do Otrokovic. Měl jsem jej do zad a jel jsem lehce až domů.

Ujel jsem 32 km v mrazivém větru.

17.01.2016


Karel

Fotky :



Žádné komentáře:

Okomentovat