středa 4. května 2016

Ptáci



Ahoj cykloturisti, konečně se udělal krásný den. Ráno jsem první bojoval na balkóně s vosama. Musel jsem všechno po zimě uklidit a plástve vyhodit. Je to neuvěřitelné, že se dokázaly opět vrátit. Při práci jsem měl diváky. Na zahrádce před hospodů seděli cigáni a pili pivo. Děcka létaly po trávě. Aj jsem sa styďél, že pracuju.

Po šestnácté hodině jsem vyjel směr Pohořelice a Komárov.  Za Pohořelicemi je krásný kostelíček. Kdysi zde byla tvrz. Po vyšlapání serpentin do Komárova jsem se zastavil u pštrosí farmy. Dával jsem si pozor, abych se nepřiblížil k oplocení. Ptáci jsou nebezpeční. Představil jsem si, jaké to muselo být v dávnověku, když po obloze létali velcí ptáci a lovili lidi. S bujnou fantazií jsem se spustil serpentinami k Moravě. Probral jsem se, když mně lehce olízl motorkář. Než jsem sjel dole, tak si dal tento úsek dvakrát. Užíval si krásných zatáček, ve kterých se jezdívá Barum Rallye.

Za Spytihněví jsem se vydal znovu na kopec. Jel jsem kolem místa zvaného hvězdárna nad Halenkovicemi. Z tohoto hřebene je krásný výhled na všechny strany. Nad Buchlovskými lesy létaly balóny. Ve vesnici hrála hudba.

Po příjezdu domů jsem pohlédl na zahrádku před hospodou. Ti samí zákazníci tam pořád seděli. Jen tam bylo více lidí a děti měly více kamarádů.

Ujel jsem 33 km, za teplého počasí.

16.04.2016

Karel

Fotky :


 

Žádné komentáře:

Okomentovat