pondělí 17. dubna 2017

Brdo



Ahoj cykloturisti, dnes od rána fouká velmi silný západní vítr. Proto jsem se rozhodl, že svoji trasu povedu lesem a tak abych se domu vracel s větrem do zad. Do oka mně padla rozhledna na Brdu.

Vyjel jsem odpoledne do Žlutav a pak lesem do Kostelan. Před Kostelanama jsem si chvíli užil ledového protivětru. U chaty na Bunči bylo hodně turistů. Tak jsem se vydal po zpevněné trase k rozhledně. Dole pod rozhlednou je přístřešek pro turisty. Můžete si zde rozdělat bezpečně oheň. Mě však zarazilo, že tam parkuje auto s občerstvením. To jsem zde opravdu nečekal. Nikdy bych nevěřil, že do těchto končin přijde snaha našich podnikatelů. Asi je to však opodstatněné. Dříve zde byla hliněná a kamenitá cesta. K rozhledně šli lidé, kteří byli trošku přizpůsobení na pobyt v přírodě. To znamená, že si nesli potřebnou stravu. Teď když sem jezdí návštěvníci s kočárky to neplatí. O takové turisty se musí někdo postarat.

Domů jsem většinu trasy sjížděl a jel po větru. Ještě jsem si svůj výlet prodloužil a projel jsem se po hřebeni k Vrbce. Je zde krásný výhled na Hostýnské vrchy. Posledním úsekem byla cyklostezka podél řeky Moravy. Foukal mně velmi silný vítr do zad a stále jsem jel rychlostí 30 km/hod bez námahy. Tak jsem dojel domů v pohodě.

Ujel jsem 55 km.

16.04.2017

Karel

Fotky :


 

Žádné komentáře:

Okomentovat