pondělí 17. července 2017

Kočovné divadlo



Ahoj cykloturisti, dnes jsem měl cestou na chleba příjemné zpestření cesty. První jsem v lese potkal srnku s kolouškem. Stáli jsme na cestě a dívali se na sebe. Dělal jsem fotky, ale bylo to daleko a v přítmí. Když jsem chtěl vyjet, tak jsem dělal zvuky, abych je nevyplašil, ale jen upozornil, že mají opustit cestu. Na konec se to podařilo a pomaličku odešli do lesa. Na polích je vidět, že je obilí sklizeno a dále už byla pole pooraná.

V Topolné jsem koupil poslední dva chleby. Přede mnou přijel pán a koupil hodně chlebů. Teď jsou zde u vody rybáři. Ti přijdou neplánovaně do obchodu a skoupí zboží. Bylo zataženo a nikdo se v jezeře nekoupal.

Na cyklostezce do Napajedel byl klid. Proti včerejšku úplně něco jiného. Včera zde jely stovky cyklistů. Na hrázi u přístaviště stál na cyklostezce koňský povoz. Já jsem si v první chvíli myslel, že je to můj kamarád z Tiché. Znáte jej jako poustevníka z jeskyně ve Štramberku. Byl to však někdo jiný. Byl to mladý pár na výletě. Dal jsem se do řeči. Vysvětlil jsem jim, kde se dá projet s vozem. Dozvěděl jsem se, že se angažují do sázení stromů. Jsou příznivci života v souladu s přírodou. Měl jsem u sebe dva chleby a jeden jsem jim dal. Pozdě odpoledne by už nic nekoupili. Měl jsem z toho setkání velmi dobrý pocit. Působili na mě vyrovnaným klidem a spokojeností.

Podrobnosti o jejich angažovanosti si můžete přečíst na jejich stránkách.

17.07.2017

Karel

Odkaz na cestovatele :
 

Fotky :




Žádné komentáře:

Okomentovat