neděle 2. července 2017

Pohořelice okolí



Ahoj cykloturisti, nedělní ráno je zamračené a vybízí k delšímu pobytu v posteli. Nakonec vstávám a píšu článek o Drásalovi. Odpoledne vyjíždím po polní cestě nad Oldřichovice a musím si svléknout tričko s dlouhým rukávem. Na dalším kopci se přihnal těžký mrak a najednou byla zima. Tak se zase oblékám.

Na cestě do Komárova nacházím talíř s povidlovou buchtou. Nechápu, jak to někdo mohl zahodit. Asi si žijeme moc dobře a měl by na nás přijít pohroma abychom si začali vážit jídla. Podobnou rozežranost jsem viděl dnes ráno u domu. Kluk přijel na horském kole a rozhodl se zkrátit si cestu přes náš trávník kolem záhonků s květinami. Ve velké rychlosti přejel přes obrubník a okamžitě prorazil pláště. Kolo měl na ráfcích a nemohl jet. Musel jít vedle kola pěšky. Trest přišel okamžitě.

Sjezd do zemědělské osady Prusinky byl velmi nepříjemný. Někdo tam navozil demolici stavby se spoustou skla. Měl jsem velký strach, že si rozřežu pneumatiky. Dopadlo to dobře a na hlavní silnici jsem zase vjel na polní cestu. Jel jsem k bývalému vodnímu mlýnu. Kdysi jsem zde fotil a byla to rujina, teď zde stojí hezký ranč. O kousek dál si někdo staví ve svahu dům. Je to zapomenuté místo mezi loukami. Okamžitě by zde šlo filmovat western. Cesta podél potoka mě přivádí do Pohořelic a fotím kostelíček nad novou vodní přehradou. Zkusil jsem černobílé fotky. No a znovu šlapu na kopec kolem kostelíčka. Hledání bývalého hradu jsem odložil, když jsem uviděl úly s včelama. Tak se vracím do Oldřichovic a pak opět do Pohořelic a domů. Byl to pohodový výlet v přírodě. Jen to počasí bylo podivočené. Chvílemi to vypadalo na bouřku.

Ujel jsem 25 km

02.03.2017

Karel




Žádné komentáře:

Okomentovat