sobota 25. února 2017

Masopust 2017



Ahoj cykloturisti, dnes je od rána přes okno moc hezky. Slunce svítí a já mám pocit, že můžu vyjet na výlet v lehkém oblečení. Musím přiznat, že jsem to úplně dobře neodhadl a mohl jsem si vzít tašku na zadní nosič s bundou.

Vyjel jsem směrem na Kroměříž a dospěl jsem k závěru, že proti studeném větru nepojedu. Mé oblečení bylo nedostatečné a tak jsem zvolil trasu lesem, kde nefouká. Vyjel jsem na Žlutavy a po hřebeni lesem do Kostelan. Tam jsem potkal první skupinku maškar. Byli příjemní a snažili se mně nanutit účtenku s novým způsobem přiznání daně. Naúčtovali mě snad všechno. Jen ten vzduch co dýchám, zůstal nezapočítaný.

Dále jsem jel na Tabarky a minul jsem historické pohřebiště. Napadlo mě, jak jsme zde v té době byli zaostalí. To už po Středozemním moři plachtily lodě s různými technickými pomůckami. Uměli tam psát a počítat. Znali dráhy nebeských těles.

Kolem větrného mlýna ve Velkých Těšanech jsem projel a také kolem bývalého vojenského prostoru. No a byl tu sjezd do Kroměříže. Proti větru a s velkou rychlostí. To jsem dobře zchládnul. Teď by se mně ta bunda hodila.

V Těšnovicích jsem potkal další skupinku maškar. Měli zde nádhernou loď. Za takovou věc je musím pochválit. No a následovala silniční kontrola. Soudruzi SNB, mně důkladně zkontrolovali kolo. Hlavně se zaměřili na vzorek plášťů. Slečny mně nabízely povzbuzující prostředky. Jako správný řidič jsem odmítl. Vysvobozením pro mě byl příjezd auta. Tak se zaměřili na něj a já jsem utekl.

Kroměřížem jsem lehce projel a vjel do ptačí rezervace u Záhlinických rybníku. Zde jsem zažil krásný západ slunce nad zamrzlou hladinou.

Domů jsem dojel v pohodě, ale teplo mně nebylo.

Ujel jsem 47 km, za slunečného, ale studeného větříku.

25.02.2017

Karel

Fotky :


 

Dobrá večeře



Ahoj cykloturisti, dnes se udělal konečně hezký den a já si můžu po práci vyjet do okolí. Od rána fouká vítr, ale není to tak hrozné. Dá se proti němu jet. Jen jsem si musel zapnout bundu až ke krku. Je to nepromokavá reflexní bunda a je jasné, že až přijedu domů, tak budu dobře propocený. Jezdím v ní do práce, aby mě řidiči dobře viděli.

Jen kousek za firmou jsem našel na cestě rohlíky. Tak a už vím, co budu večeřet. V Sazovicích jsem minul sportovní areál a ještě se tam nikdo nekoupal. Ani žádná slečna tam nechytala na své tělo bronz.

V Tlumačově jsem dostal nápad, že nepojedu domů přímo, ale zajedu si do Kvasic k řece Moravě. Tak jsem si udělal výlet ještě krásnější jízdou podél řeky a zapadajícím sluncem. Bylo to krásné a hezký závěr dne.

Na poslední fotce vidíte, co jsem si dal na večeři. K večeru mně bylo na kole zima a musel jsem si dát do čaje na ohřátí rum. Dobře se na ty večerní rohlíky podívejte, jak jsou hezky vypečené a křupkavé. Takové dobré rohlíky s máslem a bílou kávou jsme dostávali v nemocnici v Uherském Hradišti. Od té doby mám rád rohlíky s máslem. To by nikdo nevěřil, že pobyt v nemocnici může zanechat dobrou vzpomínku.

Za celý den jsem ujel 36 km ve studeném větru.

24.02.2017

Karel

Fotky :


 


Spytihněv zima 2017



Ahoj cykloturisti, byl jsem zvědavý, jak to vypadá v přístavišti lodí ve Spytihněvi. Už na soutoku řek Moravy a Dřevnice jsem musel zastavit. Zaujalo mě, kolik ve vodě plave odpadků. 

Za Napajedly jsem jel na Pahrbek terénem a byl to velký zážitek. Byl zde led a pod ním bláto. Bylo to jako bych jel na nějakém splašeném zvířeti. Jen jsem si přál, abych nespadl. Na mnoha místech, byl ve spod led. 

V přístavišti stály stejné lodě jako na podzim. Teď však byly uvězněné v ledu. Vyfotil jsem ceník občerstvení. Určitě sem už brzo někteří z vás vyrazí.

Nad Spytihněví jsem jel po JZD cestě a kochal se západem sluce nad hradem Buchlov. Na vrcholu je místo, kterému se říká hvězdárna. Už jsem zde mnohokráte fotil. Dnes to bylo na sněhu se zapadajícím sluncem.

Následně jsem sjel z kopce do údolí a pak na cyklostezku do Otrokovic. Ve sjezdu jsem zchládnul a těšil jsem se domů do tepla.

Ujel jsem 26 km.

19.02.2017

Karel

Fotky :